A5_12juuni_KatonaTwins

“Säravad Katona kaksikud… Muljetavaldav virtuoossus. Musitseerimise võlu, särtsakus, vaimukus ja helide värvikus.” Daily Telegraph, London. Maailma tuntuim kitarriduo, Peter ja Zoltán Katona on ühtviisi säravad nii klassikalises muusikas, kui populaarsemates stiilides.

SFP-KatonaTwins-01Nad on võlunud publikut mainekates kontserdipaikades kogu maailmas, Carnegie Hall, Wigmore Hall, Amsterdami Concertgebouw, Viini kontserdimajas, Tšaikovski kontserdisaalis Moskvas, Suntory Hall Tokyos ja Berliini Filharmoonia saalis. “Night of Proms’i” kontserti aastal 2009 sai jälgiga pool miljonit inimest kogu Euroopas. Duo on mänginud koos tuntud muusikutega nagu Yo-Yo Ma ja Kathryn Stott, BBC Concert Orchestra ja London Sinfoniettaga.

Katona Twins on võitnud rohkeid auhindu, nii individuaalselt kui ka koos. Aastal 1993 võitsid nad esikoha mainekaimal kitarriduode konkursil Montelimar’is, Prantsusmaal. Samal aastal võitsid nad rahvusvahelise kitarriduode konkursi Bubenreuthis, Saksamaal ja Kasseli linna kultuuripreemia. Aastal 1997 olid nad võitjad Young Concert Artist Guild konkursil Londonis.

Aastal 1998 võitis duo New Yorkis peetava Concert Artist Guild konkursi, millele järgnes USA kontserttuur, sealhulgas Carnegie Hall debüüt. 2004. aastal autasustati neid Borletti-Buitoni auhinnaga, olles esimesed kitarristid selle maineka auhinna ajaloos. Nad olid resideeruvad artistid San Francisco kontsertide seerias aastatel 2007-2011.

Duo lai repertuaar ulatub Bachist ja Mozartist, Piazzolla tangomuusikast populaarse klassikani. Nende repertuaaris on kõik olulisemad kontserdid kahele kitarrile ja orkestrile Rodrigo, Vivaldi, Tedesco jt. Mitmed heliloojad on kirjutanud ja pühendanud duole uusi teoseid.

Katona Twins on kutsutud korduvalt salvestama BBC-le ja teistele rahvusvahelistele tele- ja raadiojaamadele. Nende CD väljaannetele on salvestatud Scarlatti, Handeli, Rodrigo, Albéniz, Piazzolla ja Manuel de Falla muusikat.
Katona kaksikud on õppinud Budapestis, Frankfurtis ja Kuninglikus Muusikaakadeemias Londonis. Olulisteks õpetajateks on olnud Julian Bream ja John Williams.