A5_10juuni_Desiderio

Chick Corea: Olen nokaudis peale Desiderio mängu…

Aniello Desiderio vallutab publiku entusiastliku poolehoiu – nagu seda on suutnud teha vaid vähesed suured virtuoosid – Paganini, Liszt, Regondi või Giuliani. Tema mäng on nagu võidusõit läbi hingematvate registrimuutuste, akrobaatiliste arpeggiode ja ülikiirete käikude, milles on erakordset sära ja elegantsi nagu Ferrarides. STUTTGARTER Zeitung.

Desiderio 14r ridKui ta 8 aastaselt oma esimese avaliku kontserdi andis, hakkasid kriitikud rääkima temast väljenditega: “Imelaps”, “Geenius”, “Orpheus kitarril”, “Sajandi kitarrist”, “Fenomen” jne.

Aniello Desiderio on võitnud 18 esikohta mainekatel rahvusvahelistel konkurssidel:
Esimene preemia ja eripreemia Lõuna Ameerika muusika parima esitamise eest Havannas, Cuba (1988); “Napoli aastaartist” auhind, Itaalia (1988); Esimene- ja eripreemia Francisco Tarrega muusika parima tõlgendamise eest rahvusvahelisel Tarrega konkursil Benicasimis, Hispaania (1992); Esimene preemia Madriidi kitarrikonkursil, Hispaania (1995).

Ta esinenud solistina ja orkestrite ees üle kogu maailma, USAs, Põhja-ja Lõuna-Ameerikas, Euroopas, Aasias, Aafrikas. Paljudes olulisemates kontsertsaalides – Carnegie Hall, Müncheni Filharmoonia, Alte Opera, Tonhalle, Teatro delle Palme, Radio France, Die Gloke, Istanbul Filharmoonia, Berliini Filharmoonia, Viini ooperis.

Aniello Desiderio on mänginud koos Vladimir Spivakovi ja Moskva virtuoosidega, RSO Berliner, Deutche Kammerphilarmonie, Alessandro Scarlatti, ma Pomeriggi Musicali, Bach Collegium, Wiener Kammerorchester ja mõned mainekama muusikafestivali üle kogu maailma, näiteks: Rhengau Musikfest, Bremen Musikfest, Ludwigsburger Schlosfest-spiele, Mosel Musikfest.

1999 aastal tegi Saksamaa Television BR / ARD portreefilmi – Aniello Desiderio Napolist,

Baieri Raadio ja TV kutsus Aniello Desiderio esinema maestro Lorin Maazel’i 70 juubeli galakontserdil.

Lorin Maazel on öenud Desiderio mängu kohta: “Nüüd ma tean, kuidas kitarr peab tõeliselt kõlama”.

Ta asutas koos vendade Gennaro ja Gaetanoga ning teiste tuntud Napoli muusikutega grupi Passione Napoletane, kes mängivad väga emotsionaalset muusikat oma kodulinnast – Napoli serenaadid, tangod ja tarantellad.

Aastal 2010 mängis Aniello Joaquin Rodrigo Concerto Madrigal koos kitarrilegendi Angel Romeroga.

John McLaughlin valis Aniello Desiderio oma kitarrikontserdi “Vargad ja Poeedid” esiettekandjaks Euroopas.

Alates 2010. aastast annab meistriklasse Mozarteum’is (Salzburg)