Carlé Costa sündis 1959. aastal Uruguais ja kasvas üles Argentinas. Juba väga noorena, pärast õpinguid erinevate meistrite juhendamisel ja Buenos Airese konservatooriumis, kujunes Carlé Costa avangardse nüüdiskitarrimuusika esitajaks ja õpetajaks. 1986. aastal tegi ta oma esimese salvestuse, esitades tänapäeva heliloojate kompositsioone (Brouwer, Tsilicas, Obrovská, Labrouve, Gervasoni), nende hulhas ka enda teoseid, pälvides kohe nii kriitikute kui ka asjatundliku publiku tähelepanu. Samal ajal sai Costast kaasaegse avangardistliku kitarrimuusika tutvustaja Argentinas. Enese kompositsioonides arendas ja kujundas ta laiahaardelisi kitarritehnikaid. Ta praktiseeris ka eksperimentaalmuusikat ja improvisatsioone. Ta sulatas kammermuusikat multimeedia gruppidega ja soleeris koos Mar del Plata Sümfooniaorkestriga.

Carle Costa muusika, mis on inspireeritud oma kodumaa looduse ilust ja kontrastidest, multikultuursest keskkonnast ja uutest kunstivooludest, on väga isikupärase kõlamaailmaga ja puudutab sügavalt iga kuulaja hinge. Carlé Costa on ülemaailmselt tunnustatud kui erakordselt tundlik ja unikaalne esineja. Ta on ka poeetiline ja innovatiivne helilooja oma erilise, kitarri väljendusvõimalusi uuendava stiiliga.

Ta on andnud soolokontserte Saksamaal, Prantsusmaal, Šveitsis, Rootsis, Argentinas, Uruguais, Tšiilis, Boliivias ja Peruus, esinedes olulistel rahvusvahelistel festivalidel, esitades peamiselt omaloomingut, millega ta nii publiku kui ka kriitikute vaimustunud vastuvõtu leidis.

1986. aastast alates on ta palju plaadistanud, peamiselt Argentinas, aga ka Rootsis ja Saksamaal. Carlé Costa on kirjutanud arvukalt teoseid soolokitarrile, samuti kitarrile koos mõne teise instrumendiga, loonud tantsu ja filmimuusikat. Tema teoseid mängivad väga paljud rahvusvaheliselt tunnustatud muusikud.