17. juuni 21.00
Keila Kultuurikeskus

18. juuni 21.00
Rae vana koolimaja
(ilusa ilmaga väljas)

Viini uue maailmamuusika trio

Cobario (Austria)


Herwig Schaffner viiul
Giorgio Rovere kitarr
Jakob Lackner kitarr

Ainulaadne Viini trio Cobario sai alguse 2006. aastal. Aja jooksul veidi muutunud koosseisu moodustavad mitmekülgsed kitarristid Jakob Lackner (El Coba) ja Georg Aichberger (Giorgio Rovere) ning erakordne viiuldaja Herwig Schaffner (Herwigos).

Ansambli unikaalset stiili võib täpsemalt kirjeldada kui “gypsy classic”. Nende omanäoline, kuid samas tuttav kõla on sümbioos flamenkost ja mustlasmuusikast, samuti leidub mõjusid aasia, slaavi, keldi ja ka kaasaegsest muusikast. See kooslus kutsub kuulajat mõneks hetkeks silmi sulgema ning muusika abil oma mõtetes rändama minema.

Viimase kolme aasta jooksul on Cobario kuulajaskond oluliselt laienenud – särtsakas ansambel on rõõmustanud publikut festivalidel kõikjal üle Euroopa ning on lisaks võlunud ka tuhandeid kuulajaid Kanadas. Oma pika tegutsemisaja jooksul on nad välja andnud ka mitmeid albumeid, nende hulgas 2011. aastal ilmunud “Vagabond’s Tale” (“Hulkuri jutustus”), millest kirjutatud arvustus avab Cobario tausta ja olemust:

“Akustiline projekt Cobario sai alguse mõned aastat tagasi Barcelonas lihtsa tänavamuusikana. Rändavate hulkurite maailm on ühtlasi ka ansambli CD “Vagabond’s Tale” temaatikaks. [---] Meloodiate energia ja narratiivide rohkus loovad sinu peas pildikeste plahvatuse, äratavad emotsioone ja tõstavad tuju. Need kolm muusikut harmoneeruvad suurepäraselt. [---] ”

“Kui me räägime Cobariost, räägime me virtuoossusest ja kirglikkusest. Nende instrumentaalmuusika on ühel ajal lõõgastav, põnev ja energiline ning köidab publikut vaid loetud sekunditega.”

Festivali kunstiline juht

Tiit Peterson

Korraldaja

Tallinna Kitarrifestival MTÜ

+372 508 6301

tallinnguitarfestival@gmail.com

Festivali ajalugu

Vaata festivali arhiivi