12. juuni 18.00
Kadrioru loss

Tritonus Guitar Trio (Ungari)


Levente Molnár
Gergely Szurgyi
Bálint Varga

Osta pilet

Kava

  1. Dávid Pavlovits: Scenes from the Life of E
  2. Béla Bartók: 15 Hungarian Peasant Songs (excerpts)
  3. Isaac Albéniz: Sevilla
  4. Tamás Józsa: Floyd
  5. Marek Pasieczny: Scintilla
  6. Pancrace Royer: Le Marche des Scythes
  7. Pierre Attaignant: Tourdion
  8. Anonymus: Rókatánc, Saltarello la Regina

Tritonus Guitar Trio

Tritonus Guitar Trio liikmete Levente Molnári, Gergely Szurgyi ja Bálint Varga koostöö sai alguse Ungaris Győri muusikakõrgkoolis, kus nad õpingute raames ansambliks liideti. Olgugi, et tegemist on üksteisest paljuski erinevate isiksustega, liidab neid tänaseni erakordne muusikaline klapp ja ühine eesmärk. Üheskoos avardavad nad klassikalise kitarri repertuaari ning toovad publikuni teosed, mida varem kolme kitarri koosseisus kuuldud pole.

Kitarritrio debüütkontsert toimus 2015. aastal Budapestis. Nüüdseks on nad üles astunud kõikjal üle oma kodumaa ning osalenud edukalt nii riigisisestel kui ka rahvusvahelistel konkurssidel. Nimekate tunnustuste hulka kuuluvad näiteks esikohad Szegedi, Győri ja Bratislava kammermuusika konkurssidel ning publikupreemia Portugalis, Braga linnas toimuval rahvusvahelisel kammermuusika konkursil. Samuti on nad olnud edukad Ameerika Kitarri Sihtasutuse (Guitar Foundation of America) poolt korraldataval rahvusvahelisel ansamblite konkursil: 2018. aastal tunnustati neid II kohaga, 2019. aastal saavutati aga juba I preemia. Trio esimene album “DEBÜT” ilmus 2018. aastal.

Tritonus Guitar Trio seaded kolmele kitarrile paistavad silma oma julge stiili ja uuenduslikkuse poolest. Selle koosseisu kontserte iseloomustab aga kitarristide vahetu ja sõbralik kontakt publikuga, sageli ei jää muusika vahepeal puudu ka mitmesugustest humoorikatest seikadest.

Festivali kunstiline juht

Tiit Peterson

Korraldaja

Tallinna Kitarrifestival MTÜ

+372 508 6301

tallinnguitarfestival@gmail.com

Festivali ajalugu

Vaata festivali arhiivi