11. juuni 18.00
Kadrioru loss

Eurostrings‘i konkursi võitja

Cristina Galietto (Itaalia)

Eurostrings‘i konkursi võitja

Mateusz Kowalski (Poola)

Cristina Galietto kava

  • Omaggio all’Italia
  • Niccolò Paganini (1782-1840): Grande Sonata in La Maggiore
     1. Allegro risoluto
     2. Romanza
     3. Andantino variato
  • Francisco Tárrega (1852-1909): Variazioni sul “Carnevale di Venezia” d Paganini

Mateusz Kowalski kava

  • “Polish Romantic Guitar”
  • MAREK SOKOŁOWSKI Diligenza postale
  • FRYDERYK CHOPIN Mazurkas op. 7
  • FELIKS HORECKI Fantasy op. 40
  • STANISŁAW SZCZEPANOWSKI Une Larme, Morceau Expresif
  • JAN NEPOMUCEN BOBROWICZ Variations on a „Là ci darem la mano” theme by W. A. Mozart

Cristina Galietto

Cristina Galietto on noorema põlvkonna väljapaistvaim Itaalia kitarrist. Tema hulgaliste tunnustuste hulka kuuluvad näiteks esikohad “Alexis Rago” rahvusvahelisel kitarrikonkursil Stuttgardis, “Andrés Segovia” noorte kitarristide rahvusvahelisel konkursil Monheim am Rheini linnas Saksamaal ja Uppsala rahvusvahelise kitarrifestivali konkursil Rootsis. Olles 2021. aastal võitnud Hispaanias Petreris EuroStringsi kitarrikonkursi, sai temast EuroStringsi artist: see oluline tunnustus võimaldas tal järgneval aastal anda kontserttuur üle kogu Euroopa, USA ja Aasia.


Galietto alustas kitarriõpinguid seitsmeaastaselt oma kitarriõpetajast isa juhendamisel. Järgnevalt astus ta “Margherita di Savoia” Muusikakooli Napolis, kus tema õpetajaks sai Enzo Amato. Hiljem on ta lõpetanud kiitusega Napoli Konservatooriumi “San Pietro a Majella” ning Avellinos “Domenico Cimarosa” Konservatooriumi Lucio Matarazzo kitarriklassis ning täiendanud end Austrias “Universität für Musik und darstellende Kunst” Paolo Pegoraro ja Lukasz Kuropaczewski juhendamisel.
Cristina Galietto esimesel, 2020. aastal avaldatud albumil “Avant l’Aube” võib kuulda Joaquín Rodrigo, Domenico Scarlatti ja Alexis Rago muusikat. Kõik eelmainitud heliloojad esindavad oma loomingus intiimset, delikaatset ja kirglikku muusikatunnetust- need on ühtlasi ka omadused, mis kerkivad esile Galietto kitarrimängus ning mis publikut tema mängule eriliselt naelutavad.

Mateusz Kowalski

Mateusz Kowalski on noorema põlvkonna üks silmapaistvamaid kitarriste – “suurejooneline”, nagu on kirjutanud ajakiri Classical Guitar Magazine. Tema repertuaar varieerub renessanssmuusikast tänapäevaseni ning seejuures paistab ta silma muljetavaldava stiilitunnetuse ning asjatundlikkusega.


1995. aastal Poolas sündinud Kowalski alustas oma kitarriõpingud 7-aastaselt ning õppis järgnevad 12 aastat oma kodukoha, Koszalini linna muusikakoolis. Järgnevalt lõpetas ta Ryszard Bałauszko juhendamisel Chopini nim. Muusikaakadeemia cum laude ning on täiendanud end mitmete hinnatud kitarristide meistriklassides, nende seas Sergio Assad, Alvaro Pierri ja Oscar Ghiglia. Lisaks oma interpreedikarjäärile tegutseb Mateusz ka õpetajana: ta on andnud meistriklasse näiteks rahvusvahelistel festivalidel Szegedis, Rustis ja Qingdaos.


EuroStringsi kitarrikonkursi võit Londonis 2019. aastal andis Kowalskile võimaluse esineda 17 Euroopa riigis, USAs ja Hiinas. Lisaks sellele prestiižsele tunnustusele on ta saavutanud esikohti näiteks Pariisi kitarrikonkursil, Rustis ja Rodrigo konkursil Poolas ning teinud kiire ja lennuka rahvusvahelise karjääri. 2019. aastal ilmus Kowalskil esimene CD, millel kõlab Bachi, Giuliani, Tarrega, Barriose, Piazzolla, Ponce, Assadi ja Schuberti looming. Tema teine, 2021. aastal salvestatud album kannab pealkirja “Polish Romantic Guitar”.  

Festivali kunstiline juht

Tiit Peterson

Korraldaja

Tallinna Kitarrifestival MTÜ

+372 508 6301

tallinnguitarfestival@gmail.com

Festivali ajalugu

Vaata festivali arhiivi