9. juuni 18.00
Kadrioru loss

Festivali avakontsert

Borbála Seres (Ungari)

Osta pilet

Tema muusika tuleb südamest, see on unistav ja alati kuulajale suunatud. Ta ei suru ennast esile isegi tehniliselt rasketes kohtades, vaid annab edasi tundeid ja viib kuulaja koos endaga oma maailma.

Borbála Seres kuulub nende muusikute hulka, kes mängib kuulajate emotsioonidega ja kaasab neid pidevasse dialoogi. Ta on silmapaistvalt andeka rahvusvahelise kunstnikkonna tugisambaid. Vähemtuntud on fakt, et peaaegu igal rahvusvahelisel konkursil, kus Borbála on osalenud, on ta jõudnud kolme parima hulka. See on erakordne saavutus klassikalise kitarri maailmas, kus peamiselt domineerivad mehed.

2011. aastal lõpetas ta kiitusega Viini muusika ja lavakunsti ülikooli, kus õppis prof. Alvaro Pierri käe all.

Ta on edukalt osalenud riiklikel ja rahvusvahelistel konkurssidel juba noorest east. 16-aastaselt võitis ta rahvusvahelisel konkursil Kutná Horas esikoha. 2012. aastal võitis ta esikoha Forum Gitarre Wienis ja 2010. aastal Serbias toimunud ülemaailmsel kitarrikonkursil, 2. koha Kutna Horas ning 3. koha rahvusvahelistel kitarrikonkurssidel Austrias Rustis, Splitis, Belgradis, Petreris ja Corias Hispaanias. Ta on andnud palju soolokontserte nii kodumaal kui ka paljudel mainekatel rahvusvahelistel festivalidel Austrias, Tšehhis, Slovakkias, Saksamaal ja Hispaanias.

Festivali kunstiline juht

Tiit Peterson

Korraldaja

Tallinna Kitarrifestival MTÜ

+372 508 6301

tallinnguitarfestival@gmail.com

Festivali ajalugu

Vaata festivali arhiivi