10. juuni 19.00
Kumu auditoorium

11. juuni 19.00
Keila Kultuurikeskus

Swing from Vienna

Diknu Schneeberger Trio (Austria)


Mustlasjazz
Diknu Schneeberger kitarr
Julian Wohlmuth rütmikitarr
Martin Heinzle kontrabass

Osta pilet

Mustlasjazzi viljelev Austria kitarrist Diknu Schneeberger tekitas paraja sensatsiooni aastal 2007, mil tollal 17-aastane muusik avaldas oma debüütalbumi „Rubina“. Saavutatud edu viis teda peagi mängima lavadele kõikjal üle maailma.

Juba tuntud tähena mustlasjazzi maastikul andis Diknu välja albumid „The Spirit of Django“ ning „Friends“, millega ta demonstreeris taaskord oma isikupärast väljendust ja mängurõõmu, samal ajal pidevalt enda pillimängutehnikat arendades. Üleminek imelapsest väljakujunenud artistiks tõi endaga kaasa albumi „Feuerlicht“ ilmumise, kus kohtuvad suurepäraselt tasakaalustatud lüürilisus ja tulisus, energiast pakatavad improvisatsioonid ning silmapaistev tehnika.

2020. aastal liitusid Schneebergeri ansambliga kaks uut liiget: rütmikitarril lisab koosseisule energiat ja värskust Julian Wohlmuth, kontrabassil musitseerib erilise groove‘i-tajuga virtuoos Martin Heinzle. Veel samal aastal avaldasid nad albumi „Live from Borgy & Bess“, mis omakorda inspireeris neid edasi töötama ning tõi neile nominatsiooni prestiižselt ühingult „German Record Critics‘ Award“.

Diknu Schneeberger Trio tegevusest on vaimustatud nii ajakirjandus kui ka publik, ainulaadne kontserdielamus on igal juhul tagatud!

Festivali kunstiline juht

Tiit Peterson

Korraldaja

Tallinna Kitarrifestival MTÜ

+372 508 6301

tallinnguitarfestival@gmail.com

Festivali ajalugu

Vaata festivali arhiivi