Rémi Boucher

  • üks tunnustatumaid klassikalise kitarri virtuoose maailmas paljude rahvusvaheliste konkursside, auhindade ja stipendiumide võitja, sh Sylva Gelber Award – 30 aasta jooksul esimene kitarrist, kes selle kõrge Kanada muusikaauhinna on saanud hinnatud pedagoog, professor
  • loonud ka ise kitarrimuusikat ja uue kitarrimängu tehnika
  • teinud aastaid koostööd Kanada juhtiva helilooja ja pianisti Jacques Marchandiga, kes on talle kirjutanud kõige ulatuslikuma ja muljetavaldavama kontserdi, mis eales klassikalisele kitarrile loodud
  • esineb nii soolokontsertidega kui ka sümfooniorkestrite solistina
  • eriliselt tunnustatud impressionistliku ja hispaania muusika esitajana kandnud ette üle 10 maailma tuntuima kitarrikontserdi (Rodrigo, Villa-Lobos, Tedesco, Ponce, Torroba, Brouwer, Abril, Guiliani, Vivaldi jt), sh ka Kuuba helilooja ja dirigendi Léo Brouweri enda juhatusel
  • huvitub erinevatest kultuuridest, pillidest ja mängutehnikatest, mis on toonud kaasa töiseid kontakte paljude tuntud muusikutega üle kogu maailma ning erilise tunnustuse ka India presidendilt
  • sündinud 1964 Rouyn-Norandas (Québec, Kanada)
  • õppinud klassikalist kitarri Jean Vallières’i (Montreali konservatoorium), J. Henriquezi, J. L. Rodrigo, V. Mikulka, David Russelli, M. Barrueco (Hispaanias), V. van Puijenbroecki (Antwerpeni Kuninglik Konservatoorium Belgias) ja O. Ghiglia juures (Baseli Akadeemia Šveitsis), J. Henriquezi, J. L. Rodrigo, V. Mikulka, David Russelli, M. Barrueco (Hispaanias), V. van Puijenbroecki (Antwerpeni Kuninglik Konservatoorium Belgias) ja O. Ghiglia juures (Baseli Akadeemia Šveitsis)