Rio de Janeirost pärit 7-keelse kitarri mängija Daniel Marques võitis 2010. aastal Brasiilia kõrgeima tunnustuse, brasiilia grammyks nimetatud Prêmio da Música Brasileira auhinna.

Artisti sõnul oli ta projekti Frevo Diabo Orchestra looja ja dirigent, autasu pälvinud CD produtsent ning sellele salvestatud lugude helilooja ja arranžeerija.

Käesoleval aastal andis Daniel Bolacha firmamärgi all välja oma esimese sooloalbumi Carnaval de Perneta. See CD pakub erinevat nägemust brasiilia karnevali- ja rahvamuusikast.

Originaalsel materjalil põhinev plaat esitleb Danieli kui heliloojat, arranžeerijat, ansamblijuhti ja produtsenti. Džässilikus võtmes salvestis ühendab Danieli vokaalse etteaste löökpillidega, luues se moel ainulaadse kõlapildi.

Noor kitarrist on kogunud hulga positiivset kajastust rahvusvahelisel tasandil, esinedes nii kitarri-, džässi-, maailmamuusika kui ka rahvamuusika festivalidel. Mõnikord on tal olnud au jagada lava selliste staaridega nagu Miroslav Vitous, Randy Brecker, Richard Galliano, Candy Dulfer, Mingus Dinasty, John Williams, Paco de Lucia, Incognito…  Hoolimata paljude kuulsuste mõjutustest, jätkab ta visalt omaenese teed, eksperimenteerides erinevate zanritega ja koosseisudega. Senise karjääri kõrghetkedeks võib pidada esinemist Rootsi kroonprintsess Victoria sünnipäeval (2008), “Maestro Eleazar  de Carvalho Award” (2002),Villa Lobose kitarrikontserdi esitamine koos Brasiilia Riikliku Sümfooniaorkestriga,“Prêmio da Música Brasileira” auhind koos oma orkestriprojektiga Frevo Diabo Orchestra, kontserdid Chicago maailmamuusika festivalil, Taanis, Soomes, Prantsusmaal ja Venemaal.

Tiago Loei

Tiago Loei alustas professionaalset muusikuteed 16-aastaselt. 2003. aastal ühines ta populaarset brasiilia muusikat esitava ansambliga Batucada de Bamba, kellega koos salvestas esimese plaadi. Samal plaadil esinevad paljud brasiilia tollased kuulsused- Hamilton de Holanda, Gabriel Grossi, Daniel Santiago, Renato Vasconcelos jt.

2005. aasta veetis Tiago Kuubal, arendades oma interpreedioskusi, tutvudes maailmakuulsate Kuuba rütmidega ja sulandudes Havanna kirevasse muusikaellu. Suureks auks peab ta võimalust jämmida koos selliste väljapaistvate muusikutega nagu Teresa Garcia Caturla ja maestro Jorge Triana Big Band, mis koosnes rohkem kui kahekümnest muusikust, kellest mitmed esinevad tänaseni koos kuulsate kuuba ansamblitega- nt Cubanismo, Sierra Maestra ja Irakere.

Kuubalt kodumaale naastes asus Tiego elama Rio de Janeirosse ja alustas koostööd oma kodumaa suurnimedega – heliloojate, ansamblite ja solistidega, osaledes ka erinevates teatri- ja kontserdiprojektides. Valik tema koostööpartneritest: Gilson Peranzetta, Vitor Biglione, Arthur Maia, Gabriel Grossi, Durval Pereira, Thiago do Espirito Santo, Arranco de Varsovia, Garrafieira, uued Brasiilia säravad tähed nii muusika kui ka teatrilavadelt: Marcel Powell, Diogo Nogueira, Edu Krieger, Nicolas Krassik, Aurea Martins, Joana Duah, Wilson Moreira, Wilson das Neves jt.

2008. aastal asus Tiego elama Euroopasse, ta on osalenud arvukates projektides, esinenud festivalidel, salvestustel, jam-sessionidel ning esinenud koos selliste kuulsustega nagu Raimonds Pauls, Intars Busulis, Janis Stibelis, Karlis Vanags, Mirage Jazz Orchestra, City Jazz Big Band, Symphonic Orchestra Sinfonietta Riga, Denis Pashkevics, Dave O’ Higgins (Inglismaa), Chico Chagas (Brasiilia-Inglismaa), Adriano Adewale (Brasiilia-Inglismaa), Enzo Zirilli (Itaalia-Inglismaa), Dave Chamberlain (Inglismaa), John Parricelli (Inglismaa), Francesco Bearzalli (Itaalia), Oscar Marchionni (Itaalia), Kika Intrigo (Pariis-Itaalia), Luca Boscagin (Itaalia), Tempo Rei group (Itaalia), MorBlues Band (Itaalia), Magnus Lindgren ja Batucada Jazz (Rootsi), Karin Hammar (Rootsi), Magnum Coltrane Price (Rootsi), Francesco Casales (Itaalia).