Mirta Alvarezi peetakse üheks säravamaks ja autentsemaks argentina tango ja rahvamuusika esitajaks.

Kitarri on Mirta käes hoidnud alates kaheksandast eluaastast. Alustades Buenos Aireses, jätkas ta õpinguid mitmes muusikaõppeasutuses, spetsialiseerudes hiljem tangole ja folkloorile, juhendajateks Arias Aníbal ning Kelo Palacios.

Ta on sügavalt uurinud tango ajalugu, õppinud tangolaulmist ja tangotantsimist, imetledes võimaluste ja improvisatsioonilisuse rohkust, mida tangomuusika pakub.

Mirta Alvarez on osalenud paljudel Ladina-Ameerika prestiižsetel festivalidel: « Festival de Guitarras del Mundo » (Argentina, 2007, 2008, 2011), « Festival Internacional de Guitarra » (Mexico, 2008), Brasiilias (2008, 2009), Tšiilis (Festival Entre Cuerdas, 2010) Peruus (II Guitar Festival, 2011).

Mirta Alvarez teeb regulaarselt kontsertreise Euroopasse, esinedes olulistel festivalidel – Hispaania XXI Granada tangofestival, Almería VI tangofestival, Fundación Andrés Segovia, Linares, Semana de la Guitarra de Petrer, XII Festival de Guitarra de Girona, Saksamaa Passau Jazz Festival.

Mirta koostööpartneriteks on tihti kuulsad maailmahääled, nende hulgas « Dúo Salteño », Néstor Fabián, Cardenal Domínguez. Tal on ilmunud ka mitu CD-d koos erinevate muusikutega – «Gauchos Modernos» koos Javier Sáncheziga, «Versos de Amor» koos Tucumán Cuatroga,

«Divinitus 21 Tangos» koos Alejandro Caputoga. Tema esimene sooloplaat, millel ta mängib tangosid ning rahvamuusikat ilmus 2006. aastal ja kandis nime «Mirta Alvarez guitarra», teine aastal 2011 pealkirjaga «Tango, seis caminos de amor», millel Alvarez esitab ainult kitarrile loodud uut tangorepertuaari.