Enamike kitarrisõprade jaoks on Don Ross üks maailma paremaid akustilise kitarri mängijaid. Rahvusvaheline press nimetab teda- šoti immigrandi poega – Kanada väljapaistvaimaks kitarristiks ja siiani on ta ainus USA fingerstyle-kitarrikonkursi kahekordne võitja. Seda Winfieldis peetavat konkurssi kutsutakse ka kitarristide maailmameistrivõistlusteks.

Oma vapustava tehnika ja väljendusrikka muusikakeelega viib ta alati publiku koos endaga reisile oma mikrokosmose kõrgustesse. Energiast pulbitsev Don lubab inimestel sukelduda ka oma hingesügavustesse, tehes seda helide keeles.

Don Ross on andnud kontserte kogu maailmas üle kahekümne aasta. Ta on salvestanud palju CD albumeid erakordselt kõrgetasemelise soolokitarri repertuaariga. Don Ross tõi lavale Andy McKee ja andis koos temaga välja albumi “The thing that came from somewhere“. Praegusel ajal esineb Don Ross ringreisidel tihti koos oma auhindadega pärjatud lauljast-heliloojast abikaasa Brooke Milleriga.

Kõik Doni YouTube’i videod teenivad sadu tuhandeid „klõpse“. Tema uusim album „Breakfast for dogs“ sisaldab paar tema enda uut kompositsiooni, samuti töötlusi tuntud teostest – nt „Crazy“, mida tema austajad nimetavad üheks kõigi aegade parimaks kaveriks üldse.