Elena Papandreou sündis Ateenas 7. märtsil 1966. aastal. 1985. aastal lõpetas ta kiitusega Ateena konservatooriumi, kitarriõppejõuks Evangelos Boudounis, õpinguid jätkas Papandreou Oscar Chiglia juhendamisel. Ta on õppinud ka Briti Nõukogu stipendiaadina Inglismaal Royal Northern College of Music’us Gordon Crosskey juhendamisel, saades vastava diplomi 1986. aastal. Ta on mänginud Alirio Diazi, Julian Breami, Leo Brouweri ja Ruggero Chiesa meistriklassides.

Papandreou on võitnud esikoha kolmel rahvusvahelisel konkursil: Maria Callas (Kreeka), Gargnano (Itaalia), Alessandria (Itaalia) ja teise koha konkursil Guitar Foundation of America. Talle on omistatud ka auhind NAXOS, mis andis talle võimaluse salvestada selle kompanii egiidi all kaks soolo-CDd. Enne seda oli ta salvestanud viis plaati, praegu teeb Elena koostööd Rootsi kompaniiga BIS, kus ta plaadistas Nikita Koškini ja Roland Dyensi loomingut. 1992. aastal sai Elena Papandreou Ateena Akadeemia poolt iga kahe aasta järel väljaantava preemia “Spyros Motsenigos”, mis on eriline autasu väljapaistvate muusikaliste saavutuste eest.

Elena Papandreou on esinenud enamikus Euroopa riikidest, samuti USAs, Kanadas, Venezuelas, Puerto Ricos, Brasiilias, Mehhikos, Kolumbias ja Jaapanis. Koos Euroopa kontserdisaalide programmiga Rising Stars andis ta kontserte Euroopa mainekamates kontserdisaalides: Vienna Musikverein, Kölni Filharmoonia, Birmingham Symphony Hall ja Ateena kontserdimaja. Ta on mänginud ka Tšaikovski kontserdisaalis Moskvas ja Queen Elisabeth Hallis Londonis. 1998. aastal toimus tema debüüt New Yorgi Carnegie Hallis.

Elena Papandreou on esinenud koos teiste väljapaistvate muusikutega, nagu kitarristid Oscar Chiglia, Alirio Diaz, Roland Dyens, Nikita Koškin, Evangelos Boudounis, viiuldajad Leonidas Kavakos ja Gerardo Ribeiro, lauljad Vasso Papantoniou ja Herbert Lippert ning flötist Stella Gadedi. Papandreou on esinenud sooloartistina koos Ateena ja Thessaloniki riiklike orkestritega, samuti niisuguste orkesritega nagu the Camerata Orchestra, the Orchestra of Colours, the Orchestra of Patras, the Orchestra of Alessandria, the Istanbul Chamber Orchestra, the Bucharest Philharmonic ja the ESMDM orkester Monterreys, Mehhikos. Tema esinemisi on salvestanud Kreeka TV ja Raadio, Radio France, Deutsche Welle ja Türgi televisioon.

Elena Papandreou õpetab Makedoonia Ülikoolis Thessalonikis ja juhendab koos Oscar Ghigliaga suvekursusi Incontri Chitarristici di Gargnano Itaalias.

Heliloojate hulgas, kes talle on oma teoseid pühendanud, on niisugused kuulsused nagu Nikita Koškin (muuhulgas kontsert kitarrile ja orkestrile), Roland Dyens, Nikos Mamangakis (muuhulgas kontsert kitarrile ja orkestrile), Evangelos Boudounis, Giorgos Koumendakis ja Dimitris Nicolau.

Oma etteastete eest on Elena Papandreou pälvinud ülistavaid arvustusi muusikamaailma väljapaistvaimatelt esindajatelt ning innukaid kiidusõnu Kreeka ja välismaiselt pressilt. Leo Brouwer on öelnud: „Kui tahate kuulata täiuslikku poeesiat kitarril, kuulake Elena Papandreou mängu.“ The Washington Post nimetas teda poeediks kitarril ja kreeka ajaleht Ta Nea kirjutas: nüüd kohtute ühe suurima interpreedi, Elena Papandreouga […] kriitikud vaikivad… kui muusad kõnelevad.”