András Csáki sündis 1981. aastal Budapestis. Kitarrimängu alustas ta 11-aastaselt. 1996. astus Béla Bartóki konservatooriumi ja 2002. aastal jätkas õpinguid Budapesti Ferenc Liszti Muusikaakadeemias, mille lõpetas kiitusega 2007. aastal. 2009. aastal omistati talle “Junior Prima Prize”.ja aasta hiljem “Márciusi Ifjak Prize”.

Csáki õpetajateks olid Ungari parimad kitarriprofessorid József Eötvös, Ede Roth ja Sándor Szilvágyi. 1995. aastast alates on András regulaarselt osalenud erinevatel meistrikursustel üle kogu maailma: juhendajateks Odair Assad, Manuel Barrueco, Leo Brouwer, Abel Carlevaro, Costas Cotsiolis, Aniello Desiderio, Zoran Dukic, Pablo Marquez, Thomas Müller-Pering, Judicaël Perroy, Angel Romero, David Russell, Kováts Barna ja Vásáry Tamás.

Csáki rahvusvaheline karjäär sai alguse 1999. aastal pärast Tšiilis toimunud XXVI rahvusvahelise kitarrikonkursi “Dr. Luis Sigall” võitmist. See prestiižne võit tõi talle hulgaliselt esinemisvõimalusi, ta on andnud kontserte Austrias, Bosnia ja Hertsegoviinas, Canadas, Tšiilis, Tšehhi Vabariigis, Prantsusmaal, Kreekas, Poolas, Saksamaal, Jaapanis, Norras, Rumeenias, Serbias ja Montenegros, Slovakkias, Hispaanias, Venezuelas ning USAs. Samal ajal on ta võtnud osa arvukatest rahvusvahelistest kitarrikonkurssidest, võites 10 aasta jooksul peaaegu igal aastal ühe maailma tähtsaimatest konkurssidest. Andras on saanud erinevatel kitarrikonkurssidel kokku 25 auhinda, nende hulgas 10 esikohta.

Sooloesinemiste kõrval on ta pühendunud ka kammermuusikale. Kuna András on oma põlvkonna üks väljapaistvamaid muusikuid, kutsutakse teda tihti musitseerima koos erinevate viiuldajate, tšellistide ja vokalistidega ning osalema mitmesugustel kammermuusika kontsertidel. Tal on olnud ka mitmeid võimalusi mängida kitarrikontserte koos sümfooniaorkestritega Ungaris ning mujal maailmas.

Csáki esimene CD “My Favorite Pieces”, ilmus 2009. aastal ja sisaldab Bachi, Giuliani, Barriose, Moreli, Ferenc Farkase ja Castelnuovo-Tedesco teoste salvestusi. Teine CD anti välja 2010. aastal Naxose plaadifirma poolt.

Alates 2005. aastast õpetab András Csáki Béla Bartóki konservatooriumis ja Ferenc Liszti Muusikaakadeemias Budapestis. Oma esimese meistriklassi andis ta 2005. aastal Dallases USAs ja sellest alates on teda sageli kutsutud juhendama meistriklasse kõikjal maailmas.

www.andrascsaki.com