Iberian Folk Ensemble’i eesmärk on tutvustada oma maa rahvalaule ning tantse, samuti hispaania klassikalise muusika seadeid. Nad on koos teiste ansamblitega salvestanud ka popmuusikat. Esinemised on viinud kollektiivi paljudesse Hispaania linnadesse ning tuntud muusikafestivalidele, sh IV Jornadas Internacionales de Guitarra – Elda 2009 ja Music Month in Sax.

Sedalaadi ansamblite, mida tuntakse ka nimetusega rondallas, juured on sügaval, ulatudes tagasi 19. sajandi hispaania kultuuri. Ansamblis kõlavad traditsioonilised hispaania instrumendid, basskitarr, hispaania kitarr ja lai skaala erinevaid lautosid: näiteks mandoliinilaadne bandurria ja hispaania lauto. Sellise unikaalse koosluse traditsioonid põhinevad Hispaania provintside folklooril: Aragón, Castilla, Murcia, Extremadura, osaliselt Andaluusia, Navarra, Valencia, Baleaari ning Kanaari saared.

Mitmed tuntud heliloojad, sh. Joaquín Turina on loonud ansamblile teoseid, ka Francisco Tárrega ning Daniel Fortea evivad sedalaadi ansamblitega lähedasi sidemeid. Tänapäeval esitavad taolised ansamblid peamiselt rahva- ja klassikalise muusika töötlusi. Samuti pühendavad hispaania nüüdisheliloojad neile oma loomingut.

Iberian Folk Ensemble’i muusikaline juht ja dirigent on Alicante konservatooriumi kitarriprofessor Pepe Payá, kes on olnud José Tomáse õpilane. Pepe Paya on Asociación de Guitarra PIMA asutaja.

Francisco Albert Ricote on õppinud kitarri Gabriel Martínezi, José Tomáse and Armando Marrosu juhendamisel.
Ricote võitis esimese preemia rahvusvahelisel kitarrikonkursil Castellonis. Ta on esinenud paljudes Euroopa ja Aasia riikides, musitseerides koos kuulsate interpreetidega nagu Cristiano Porqueddu, Jesús M. Gómez, Miguel Ángel Rodríguez, Mitto Tanaka, Pepe Payá, Zourab Kala, Anders Clemens, Marco Smaili ning mainekate orkestrite ja dirigentidega, nende seas ka Leo Brouweri dirigeerimisel. Samuti on Ricote osalenud paljudel festivalidel, pälvides publiku ja kriitikute vaimustunud tähelepanu.

1994. aastast on Ricote Alicante konservatooriumi õppejõud, juhendab meistriklasse Euroopas ja Jaapanis.
Oma viimase CD salvestas Ricote Quintín Esquembre’i teostest, lisaks valiku seadeid kuulsa Ruperto Chapí loomingust.

Ricote vahendab publikule meisterlikult hispaania XX sajandi muusikat, tema esinemispilliks on spetsiaalselt talle valmistatud Carlos Juan Busquieli 7-keelne kitarr.